Spanguolių kisielius

Nusikelkime į nostalgiškus prisiminimus, kuomet ant Kūčių stalo, būdami vaikai, mėgaudavomės spanguolių kisieliumi... Su liofilizuotais spanguolių milteliais dabar tai itin paprasta.

12/20/20221 min read

Reikės:

  • 2 a.š. (10 g) liofilizuotų spanguolių miltelių;

  • 500 ml vandens;

  • 2 a.š. krakmolo;

  • cukraus pudros pagal skonį;

  • žiupsnelio cinamono;

  • 1-2 gvazdikėlių.

    Nusikelkime į nostalgiškus prisiminimus, kuomet ant Kūčių stalo, būdami vaikai, mėgaudavomės spanguolių kisieliumi... Su liofilizuotais spanguolių milteliais dabar tai itin paprasta:

    1. Į karštą, bet neverdantį, vandenį (400 ml) įberiame liofilizuotus spanguolių miltelius, cukraus pudrą, cinamoną ir gvazdikėlius.

    2. Pusėje stiklinės (100 ml) vandens ištirpiname krakmolą ir lėtai, nuolat maišant supilame į puodą.

    3. Kaitiname, nuolat maišydami, kol kisielius sutirštės.

    4. Leidžiame atvėsti.

    Šaldytuve kisielių galime laikyti iki 3 dienų. Jei paviršiuje susidarys plėvelė, atsargiai ją nugriebiame, kisielių išmaišome ir ragaujame.