Spanguolių kisielius
Nusikelkime į nostalgiškus prisiminimus, kuomet ant Kūčių stalo, būdami vaikai, mėgaudavomės spanguolių kisieliumi... Su liofilizuotais spanguolių milteliais dabar tai itin paprasta.


Reikės:
2 a.š. (10 g) liofilizuotų spanguolių miltelių;
500 ml vandens;
2 a.š. krakmolo;
cukraus pudros pagal skonį;
žiupsnelio cinamono;
1-2 gvazdikėlių.
Nusikelkime į nostalgiškus prisiminimus, kuomet ant Kūčių stalo, būdami vaikai, mėgaudavomės spanguolių kisieliumi... Su liofilizuotais spanguolių milteliais dabar tai itin paprasta:
1. Į karštą, bet neverdantį, vandenį (400 ml) įberiame liofilizuotus spanguolių miltelius, cukraus pudrą, cinamoną ir gvazdikėlius.
2. Pusėje stiklinės (100 ml) vandens ištirpiname krakmolą ir lėtai, nuolat maišant supilame į puodą.
3. Kaitiname, nuolat maišydami, kol kisielius sutirštės.
4. Leidžiame atvėsti.
Šaldytuve kisielių galime laikyti iki 3 dienų. Jei paviršiuje susidarys plėvelė, atsargiai ją nugriebiame, kisielių išmaišome ir ragaujame.